Toyenkontoret.no

Mange lurer på om de bør bytte kontorløsning? Det første spørsmålet å stille er hvorfor bør du endre deg? Er personalet ikke fornøyd med dagens løsning? Tror du at en endring kan øke produktiviteten, trivselen osv.? Har du endret arbeidsmåte og mange jobber hjemme eller er du på forretningsreise slik at du ikke trenger fullt antall plasser på kontoret?


Det er mange spørsmål du bør stille deg selv før du går i gang med en prosess med å endre kontormiljøet ditt. Spør gjerne dine ansatte hvordan de opplever kontoret ditt i dag og hva de ønsker å se for endring? Du kan gjøre en anonym spørreundersøkelse for da får du også med de som ikke tør å snakke i grupper. Det kan være nettopp disse menneskene som trenger å ha ro og mulighet til å konsentrere seg for å prestere best mulig.

Tips for å starte prosessen med å endre kontormiljø

1. Hvorfor vil du bytte kontormiljø?


2. Hva ønsker du å oppnå med endringen? Eks: kostnadsbesparelser i form av mindre kontorlokaler, økt kreativitet, økt samarbeid med mer.


3. Før du starter prosessen, spør personalet hva de tenker og ønsker om et nytt kontormiljø?


4. Finn ut hvor mange av dere er på bedriften og dermed hvor mye plast dere trenger på de forskjellige plassene? Du vil ikke at det skal være kamper om stedene 😉

 

Når du har kommet frem til den type kontormiljø som passer deg, kan du begynne å planlegge selve designet. Tegn hvilke ulike rom du har og hvordan du kan bruke disse. Hvor mange steder får plass på hver overflate og er det nok. Hva trengs på hver stasjon? Kanskje mulighet for å lade datamaskin, telefon med mer. Hvilken type stol bør være tilgjengelig i hvert sete? Husk at det skal være en stol som er enkel å justere dersom tanken er at du ikke skal ha faste seter.

 

Skal du lage et aktivitetsbasert kontor eller lignende løsning hvor du ikke har dine faste plasser, tenk på hvor alle skal kvitte seg med tingene sine hver dag. Det må være en plastikk der hver ansatt kan legge igjen datamaskinen, sedlene med mer hvis de ikke vil ha med seg alt hjem. Dette kan være et lite skap eller lignende.

 

Sist, men ikke minst, ikke glem å evaluere fordi og ikke vær redd for å endre igjen hvis du merker at det ikke fungerer bra for deg i det hele tatt.